Trifli tryllerier

Portioner 6 pers

Ingredienser
  

  • 5 dl standardmjölk
  • 3 ägg
  • 100 g socker
  • 2 msk majsstärkelse
  • rivet citronskal från ½ citron
  • 2 msk konc. fläderblomssaft
  • 9-12 Lady Finger
  • burk DEN GAMLE FABRIK Boysenbärsmarmelad
  • 3 dl vispgrädde
  • ¾ dl konc. fläderblomssaft

Gör så här
 

Så gör du:

  • Värm upp mjölken till kokpunkten i en kastrull. Vispa ihop socker, majsstärkelse, och citronskal i en skål. Vispa i den varma mjölken lite i taget och häll tillbaks krämen i kastrullen. Värm upp krämen försiktigt  under konstant omrörning till precis under kokpunkten, tills krämen tjocknat. Tag bort kastrullen från plattan, vispa i fläderblomssaften och låt krämen svalna av ett tag.
  • Fördela hälften av krämen i 6-8 glas. Lägg i 1½ Lady Finger i varje och fördela marmeladen ovanpå. Häll därefter över resten av krämen och sätt in glasen i kylskåpet i minst 30 min. Vispa grädden, tillsätt fläderblomssaft och vispa vidare till ett lätt och luftigt skum.
  • Fördela vispgrädden i glasen och servera.
  • Slå eventuellt in glasen i silkespapper med en rosett och desserten blir en äventyrlig överraskning.

Fler recept