Historien om Den Gamle Fabrik
Det är inte utan anledning som Den Gamle Fabrik har funnits i mer än 175 år. Den Gamle Fabrik har i generationer varit synonymt med smaken av äkta marmelad. Även om det har gått många år håller vi oss fortfarande till de gamla goda hantverksprinciperna och väljer alltid ut de allra bästa bären och frukterna. Varumärket Den Gamle Fabrik har sina rötter ända tillbaka till Jordgubbskällaren på Strøget i Köpenhamn, 1834. Jordgubbskällaren var platsen där kräsna köpenhamnsbor och provinsbor köpte utsökta färska bär och frukter. I samband med försäljning av bär och frukt kunde kunder i en intilliggande sommarrestaurang köpa kaffe, te, hemgjord glass, fruktdesserter och lagertårta.
Efter 1922 blev sommarrestaurangen en året runt-restaurang som serverade jordgubbar med grädde i säsong och röd gröt med grädde året runt. Senare etablerades en marmeladfabrik, där marmeladen las i gammaldags glas med bruna och vita etiketter. Tillverkningen bestod av en mycket skonsam behandling av bären i öppna krukor enligt Jordgubbskällarens alldeles egna recept. Från 1979 användes märket Den Gamle Fabrik på marmeladprodukterna. Tillverkningen sker fortfarande i öppna krukor utan att koka – detta är det skonsammaste sättet att behandla de fina bären och frukterna. Att ta hand om och bevara smaken av bär och frukt är det viktigaste för Den Gamle Fabrik, då man med skonsam behandling uppnår den bästa smaken i marmeladen. Det är vad vi har gjort i över 175 år – och det kommer vi att fortsätta göra! Du kan läsa mer om våra stolta marmeladtraditioner här.