En marmeladkaksdröm

Ingredienser
  

  • 250 g socker
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 250 g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2/3 burk DEN GAMLE FABRIK Skogsbärsmarmelad
  • 125 g smör
  • 200 g socker
  • ½ dl mjölk
  • 100 g kokosmjöl

Gör så här
 

Så gör du:

  • Vispa socker och ägg till en luftig äggnogg. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk. Rör ner den varma blandningen i äggnoggen och sikta därefter ner bakpulver och vaniljsocker i smeten. Rör ihop smeten och häll den i en smord långpanna, Grädda kakan 20 min. i 180°C varmluft. Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker och mjölk och koka upp. Rör sedan i kokosmjölet.
  • Bred marmeladen på den färdiggräddade kakan och häll kokosblandningen över så att den fördelas jämnt. Grädda kakan i ytterligare 8-10 min i 210°C varmluft.
  • Svalna av i pannan innan servering.
  • Servera kakan till vardag och fest. Ta en sked vaniljglass till, så blir drömmen ännu sötare.

Fler recept