Blanda vetemjöl, socker och vaniljkorn. Smula ner smöret i blandningen och samla ihop degen med ägg. Knåda snabbt ihop den, forma till en boll och tryck ut den platt. Packa in degen i plastfolie och lägg den minst 30 min i kylskåpet.
Sätt på ugnen på 180 °C. Rulla ut smördegen till en fyrkant lika stor som en bakplåt, klädd med bakplåtspapper, ca.24-30 cm Förgrädda mördegsbotten 12-14 min i 180 °C tills den blivit gyllenbrun och låt svalna i 10 min.
Koka ihop mandelflarn, smör, socker, mjölk och vaniljkorn i en kastrull på låg värme tills smöret har smält och sockret är upplöst, låt svalna av. Bred Hallonmarmelad på smördegen och fördela den avsvalnade mandelblandningen däröver.
Grädda i ca. 25 min i 180°C, skär den snabbt i små snittar och låt snittarna svalna av på ett galler.
Tips! Istället för mandel-hallonsnittar kan du med kakao och hallonmarmelad baka jättegoda chokladsnittar. Hitta receptet på www.dengamlefabrik.se.